niedziela, 16 sierpnia 2015

Szpinakowe  sakiewki 







Składniki 

  • kurczak 
  • szpinak
  • czosnek 
  • feta
  • przyprawy : bazylia, czosnek granulowany 

  • śmietana 18%
  • koperek 
  • pietruszka







  1. Umyć szpinak  i drobno pokroić  
  2. Posiekać czosnek i usmażyć go razem ze szpinakiem 
  3. Szpinak smażyć aż wyparuje cała woda 
  4. Umyć kurczaka i pokroić tak jak na obrazku 
  5. Do szpinaku dodać fetę i przyprawy następnie wymieszać całość
  6. Kurczaka naciąć wzdłuż i nafaszerować go szpinakiem 
  7. Zapiec kurczaka przez 40 min
  8. Kurczaka przełożyć na patelnię 
  9. Zalać kurczaka sosem i gotować przez kilka minut 
Sos
  1. Posiekać koperek i pietruszkę 
  2. Wymieszać zioła razem ze śmietaną 
  3. Całość posolić
 Smacznego :)

1 komentarz: