Kremowy szpinak z makaronem
- 150 g szpinaku
- 350 g twarogu
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 5 ząbków czosnku
- 30 g fety
- paczka makaronu
- przyprawy: czosnek granulowany
- 30 g orzechów nerkowca
- Ugotować makaron
- Kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmażyć z pokrojoną cebulą i 2 ząbkami czosnku.
- Posiekać szpinak i dodać do kurczaka razem z twarogiem.
- Patelnie zdjąć z ognia i całość dobrze wymieszać.
- Następnie dodać fetę,przyprawy i wyciśnięty czosnek , ponownie dokładnie wymieszać.
- Wszystko dokładnie podgrzać i podać z makaronem.
- Całość posypać orzechami, które wcześniej należy delikatnie posiekać.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz