środa, 9 września 2015

Kremowy szpinak z makaronem 






  • 150 g szpinaku
  • 350 g twarogu 
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 5 ząbków czosnku 
  • 30 g fety 
  • paczka makaronu  
  • przyprawy: czosnek granulowany
  • 30 g orzechów nerkowca  









  1. Ugotować makaron 
  2. Kurczaka pokroić w drobną kostkę i usmażyć z pokrojoną cebulą i 2 ząbkami czosnku. 
  3. Posiekać szpinak i dodać do kurczaka razem z twarogiem. 
  4. Patelnie zdjąć z ognia i całość dobrze wymieszać.
  5. Następnie dodać fetę,przyprawy i wyciśnięty czosnek ,  ponownie dokładnie wymieszać. 
  6. Wszystko dokładnie podgrzać i podać z makaronem. 
  7. Całość posypać orzechami, które wcześniej należy delikatnie posiekać. 
Danie przygotowuje się bardzo szybko i idealnie nadaje się na szybki obiad kiedy nie mamy za wiele czasu na gotowanie, a nadal chcemy zjeść coś pysznego :)
 

Smacznego :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz